Gönüllü Kimdir | İmam Buhari Vakfı

Gönüllü Kimdir

İmam Buhari Gönüllüsü Kimdir ?

Gönüllü; sahip olduğu fiziki güç, maddi imkan, zaman, bilgi, yetenek ve deneyim gibi özelliklerinden birini veya birkaçını bulunduran maddi bir beklentisi bulunmayan kimsedir.
Gönüllü; ben duygusundan öte biz duygusunu ilke edinen kimsedir.
Gönüllü; yaptığı ve yapacağı işlerde başarıyı ve karşılığı rabbinden bekleyen kimsedir.

Ne İçin Gönüllü Olmalıyım ?

• İçinde yaşadığımız topluma katkıda bulunabilmek,
  • İhtiyacı olan insanlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşayabilmek,
  • Sahip olduğumuz becerileri geliştirme imkanı bulup, kişisel gelişimimize katkı sağlamak,
  • Her şeyin bir karşılıkla ölçüldüğü dünyamızda, karşılık beklemeden faydalı olunabileceğini göstermek,
  • Topluma iyi örnek olmak,
  • “Yedirme lezzeti yeme lezzetinden daha lezizdir” kuralınca başkaları için yaşamanın mutluluğunu tatmak için gönüllü olabilirsiniz.

İnsan, insan olduğu için hizmet götürülmeye layıktır. Bu nedenle, “Kim olursa olsun, insan için yapılan bütün çalışmalar önemlidir, değerlidir.”

Nasıl Gönüllü Olurum ?

Gönüllü olmak isteyen kimse, gönüllü başvuru formunu doldurup bize ulaştırır.
Başvuru formu ile başvurusu alınan gönüllü, detaylı görüşme için vakfa davet edilerek kendisi ile görüşülür.
Vakıf tarafından ihtiyaca binaen ve gönüllünün katkı sağlayabileceği alan ve zaman göz önünde bulundurularak faaliyetlere katılımı için davet edilir veya gönüllü, tanımladığı ve teklif ettiği çalışmayı vakfın kabulü ile gerçekleştirir.

* En kısa zamanda gönüllü formu sitemizede eklenecektir.