İBAG Çalışmalarına Başladı | İmam Buhari Vakfı
İBAG Çalışmalarına Başladı Reviewed by Momizat on . İBAG faaliyetlerine katılacak ekiplerin eğitim ve sertifikalandırma çalışmaları başlamıştır. İmam Buhari Afat Gönüllüleri (İBAG) dünyanın her yanında felakete u İBAG faaliyetlerine katılacak ekiplerin eğitim ve sertifikalandırma çalışmaları başlamıştır. İmam Buhari Afat Gönüllüleri (İBAG) dünyanın her yanında felakete u Rating: 0
You Are Here: Home » İBAG Faaliyetleri » İBAG Çalışmalarına Başladı

İBAG Çalışmalarına Başladı

İBAG faaliyetlerine katılacak ekiplerin eğitim ve sertifikalandırma çalışmaları başlamıştır. İmam Buhari Afat Gönüllüleri (İBAG) dünyanın her yanında felakete uğramış, deprem, sel yangın vb. afetlerde zarara uğramış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere İmam Buhari Vakfı bünyesinde oluşturduğu ve gönüllüleriyle hizmet verecektir. İBAG’ın amacı; yurt içi ve yurt dışında, doğal afetlerde ve arama-kurtarma gerektiren tüm olaylarla ilişkin düzenlemeler yaparak, alınan ihbar ile arama ve kurtarma operasyonunu başlatmak. Operasyona katılacak elemanların eğitim ve sertifikalandırılmasıyla uygun yetenekli ekiplerin oluşmasını sağlayarak, ekibin gerekli durumlara hazırlıklı olmasını sağlamak. Haberleşme zincirini oluşturarak yapılacak ekibin en kısa sürede toplanmasını ve olay yerine ulaşmasını sağlayarak etkin arama kurtarma çalışmaları yapmak. İBAG ‘ın arama ve kurtarmadan kaynaklanan giderlerine maddi katkı sağlamak ve bu amaçları doğrultusunda işbirliği yaparak bu konuda hizmet vermektir.