Kurumsal | İmam Buhari Vakfı

Kurumsal

VAKFIMIZ;

“Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.” (Al-i İmran;104) “İyilik ve takva üzerine yardımlaşın, günah ve isyan üzerine yardımlaşmayın.” İnsanların Allah’a en sevimlisi olanı, insanalara en faydalı olanıdır. İlahi emirlerini kendisine düstur edinen vakfımız, Rabbimizin emirlerini yerine getirebilmek amacıyla bir araya gelen değerli üyelerden oluşmaktadır.

YEGANE AMACIMIZ;

Allah’ın rızasına ulaşmak için Kur’an ve Sünnet rehberliğinde üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmek, İslam medeniyetinin inşası için çalışmak, nesillerimizi yetiştirmek, ümmetin içinde bulunmuş olduğu maddi ve manevi sıkıntılara çözümler geliştirebilmek için çalışmaktır.

VAKFIMIZ;

İslamın hayata hakim kılınmasının yolunun sahih bilgilerle donatılmış ilim sahiplerinin öncülüğünde olacağına inandığından dolayı eğitimi faaliyetlerinin merkezine almıştır.

Vakfımız eğitim faaliyetlerinin yanında tüm yeryüzünde yardım ve yardımlaşma bilinci oluşturarak, sosyal dayanışma ve yardımlaşmada öncülük etmek içinde çalışmalar yürütecektir.

İYİLİK VE TAKVA ÜZERE YARDIMLAŞMAK DUASIYLA…