Konut Kent Projesi | İmam Buhari Vakfı
Konut Kent Projesi Reviewed by Momizat on . Suriye'nin Mazlum Halkına Yardımlarımız Devam Ediyor. Konut Kent Projesinin Çalışmalarına Başladık. Suriye'ye Konut Kent Projesi Konut Kentimiz, Suriye sınırınd Suriye'nin Mazlum Halkına Yardımlarımız Devam Ediyor. Konut Kent Projesinin Çalışmalarına Başladık. Suriye'ye Konut Kent Projesi Konut Kentimiz, Suriye sınırınd Rating: 0

Konut Kent Projesi

Suriye’nin Mazlum Halkına Yardımlarımız Devam Ediyor. Konut Kent Projesinin Çalışmalarına Başladık.

Suriye’ye Konut Kent Projesi

Konut Kentimiz, Suriye sınırındaki çadır kentlerdeki sorunlar da değerlendirilerek çadırdan değil kalıcı konut şeklinde alt yapı çalışmaları olan temel inşaat malzemeleri ile yapılması planlanmaktadır.

Katil Esed ve çetelerinin yerleşim yerlerine yapmış olduğu saldırılar sonucu birçok Suriyeli sınırlara göç etmeye başlamış durumda. Bu durumu yerinde gözlemleyen vakıf heyetimiz bir nebze de olsa Suriyeli Müslümanlara faydalı olabilmek için sınıra yakın bölgelerde çadır kent projesi için hazırlıklara başlamıştır. Fakat Çadır kentlerde gözlemlenen sıkıntı ve eksikliklere binaen vakfımız Konut Kenti çadırlardan değil, temel inşaat malzemeleri ile kalıcı konutlar yaparak inşa etmeyi planlamaktadır. Alt yapısı, okulları, mutfağı, mescidleri, depoları, sağlık ocağı, kurs binalarının da yapılması planlanan kentimizin ilk aşamada elli konuttan oluşması planlanmaktadır. Bu proje kapsamında Suriyeli aileler için kardeş aile, yetimler için yetim çalışması gibi çalışmalar da başlatılacaktır.

Konu
Suriye mültecilerin ve yerinden edinmiş halkın gün geçtikçe sınır boylarımıza sığıması yeni kamp ihtiyaçları douğurmuştur. Barınma için yapılan iyileştirilmesine katkıda bulunmak projenin konusudur.

Amaç
Çeşitli tipteki mini konut ile 50 aileden oluşacak bir kesiminin barınma ihtiyaçlarını karşılamak, sağlık ve gıda gibi imkanları ailelerin kullanımına sunmaktır.

Gerekçe
*  Hava şartlarının zaman zaman kırıcı seviyelerde olması
*  Barınma ihtiyacının gerek kamu kurumları gerekse diğer STK’ların karşılamayacağı seviyede olması
*  Sağlık ve hijyen sartlarının yetersiz olması
*  Beslenme imkanlarının sınırlı olması

Hedef bölge ve kitle
Suriyeli yerinden edilmiş halkın sığındığı sınır kampları civarı ve burada yaşayan Suriyeliler

Yöntem ve Kapsam

Proje ile ilgili şemaya ulaşmak için tıklayınız.