Lütfen Bekleyiniz...

Aramak İstediğiniz Kelimeyi Yazınız

Muhterem Hasan Karakaya Hocaefendi Vefat Etmiştir

“Biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz.” (Bakara: 156)

Çağımızın değerli ilim ve dava adamlarından Hasan KARAKAYA Hocaefendi, Rahmet-i Rahman’a kavuşmuştur.

Hocamızın ilim ve davet yolunda harcadığı her bir anın kendisine lütuf olarak geri dönmesini, bu zamana kadar yetiştirdiği her talebenin, hidayetine vesile olduğu her bir yüreğin, yaptıkları salih amellerden istifade etmesini, kabir ve ahiret hayatında bütün hayırları karşısında bulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.

Cenaze namazı bugün İkindi Namazı’na müteakip Fatih Camii Avlusunda kılınacaktır.

Muhterem Hasan Karakaya Hocaefendi

1943 yılında Erzurum’un İspir ilçesine bağlı olan “Mezraa (Demirgöze)” köyünde doğan Hocaefendi bu köyde hafızlığını tamamladı. Sonra Erzurum’a giderek orada önce Kur’an talimi sonra Arapça okumalarını devam ettirdi. Daha sonra küçük yaşlarda ilim tahsil etme amacıyla Suriye’ye, oradan Lübnan’a ve daha sonra da Mısır’a giderek el-Ezher Üniversitesine bağlı olan ilköğretim okullarında okudu. Üniversite hayatına da Mısır’da devam eden Hocaefendi, Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi ve Kahire Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. Daha sonra Türkiye’ye dönüp İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Özel sektörde çalışarak emekli oldu. Evli; biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuğu var. Hayatının son dönemlerinde İstanbul’da ikamet etmekteydi. Hocamız vefat anına kadar ilme ve davete katkı sağlamak, ümmetin sorunlarına çözüm bulacak talebeler yetiştirmekten geri durmamıştır.

Yayınlanmış Eserleri

1. Kuranı Kerim Meali

2. İslam Akaidi

3. Fıkıh Usûlü

4. Mezhepler Tarihi (Tercüme)

5. Taberî Tefsiri Muhtasarı 9 cilt (Tercüme)

6. Risaleler, Hasan el-Benna (Tercüme)

Taziye Programları:

Erkekler;

21-23 Mart günleri, 10.00-23.00 saatlerinde
İmam Buhari Vakfı’nda yapılacaktır.
(Hafta sonu uzaktan gelecekler karşılanır.)

Bayanlar;

22 Mart Perşembe, 16.00-20.00 saatlerinde
İmam Buhari Vakfı Bayanlar Bölümünde yapılacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile belirtilmiştir.